İnsan Kaynakları

Türk Hava Yolları’ndan Art Arda Gelen İstifalar

THY, sendika üyesi olmayan çalışanları özelinde yeni ücret düzenlemeleri konusunu gündeme getirmişti. THY tarafından verilen süre bugün mesai bitiminde dolacakken, şirketten art arda istifa haberleri gelmeye başladı.

Türk Hava Yolları yönetimi tarafından çalışanları zor duruma sokacak ve haklarını kullanmalarını engelleyecek adımlara karşı , çalışanların verdiği reaksiyonlar tek tek duyulmaya başladı. Yönetimin çalışanlara dayattığı sözleşmeye karşı birçok çalışan bugün istifalarını verdi.

Yönetimin kapsam dışı personele sunduğu  ve 1 Ağustos 2020’den itibaren geçerli olacağı belirtilen sözleşme için 11 Ağustos 2020 mesai bitimine kadar çalışanlara süre verilmişti. Verilen tarih içerisinde yönetimin beklentisi çalışanların yeni ücret tarifesini kabul edip etmediğini taraflarına bildirmeleriydi. Ancak bu denli bir hak tartışması THY çalışanlarını çıkmaza soktu ve kritik pozisyonlarda çalışan 100’e yakın müdür istifa etti.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde THY yönetiminin yeni düzenlemeyle birlikte ücretlerde ciddi bir kayıp oluştuğu sebebiyle 2021 yılın sonuna kadar da ikramiye ödenmeyeceği personele duyurmuştu. Gelen haberlere göre ise yeni gelişmelerle birlikte istifa sayısı daha da artmaya devam edecek gibi gözüküyor.

İstifalar Gelmeye Devam Ediyor

THY Yönetimi tarafından dayatılan sözleşmeye imza atmayan çok sayıda çalışan istifa kararı aldı. Aralarında Uçuş Operasyon Çözümleri  Müdürü Murat Gökten, Dijital İş Geliştirme Müdürü Şeyda Tartar’ın da bulunduğu bazı müdürlerle birlikte 100’e yakın çalışan istifasını sundu.

İstifaların önemli bir bölümünü THY’nin en kritik departmanlarından biri olan Bilişim Teknolojileri Departmanı’nda (IT) yaşanması dijital altyapı açısında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. THY’nin internetten bilet satış ve ekip planlama sistemi dahil bütün dijital altyapısını ve siber güvenliğini sağlayan departmandaki deneyimli isimlerin ayrılmasının birçok riski de beraberinde getirebileceği iddia edildi.

THY’nin kokpitten sonra yerdeki beyni olarak ifade edilen bilişim departmanındaki ayrılıkların yerinin nasıl doldurulacağı ise şimdilik soru işareti olarak duruyor.

THY’den ayrılan birçok ismin bankalar dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinde daha iyi şartlarda iş fırsatı bulduklarına da dikkat çekildi. THY’nin pandemi döneminde uzaktan erişim ve otomasyon sistemlerini başarılı bir şekilde yöneten ve neredeyse diğer çalışanların büyük bir bölümü izindeyken gece gündüz çalışan IT departmanındaki personeli övgü bekledikleri dönemde işten ayrılmaya zorlandıkları için THY yönetimine kırgın oldukları ifade edildi.

Kentsel Dönüşüm

Ilaydag

İş hayatı ve insan kaynakları ile ilgili çok çeşitli içerikler

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu